Nieuwe voorstellen voor de energielijst 2018

De NVLG heeft recent met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een ledenbijeenkomst georganiseerd in het kader van nieuwe voorstellen voor de energielijst 2018. Branchemanager Remi Hompe vertelt dat er tijdens die bijeenkomst vanuit de NVLG voorstellen zijn gedaan om een waterontharder, een combisteamer, meertanks vaatwasmachine, een inductie bakplaat, een HR elektrische friteuse en een ijsblokjesmachine op de energielijst voor volgend jaar te plaatsen.

‘Het is aan de leden zelf om de voorstellen zelf verder uit te werken. Die voorstellen worden op verschillende criteria getoetst. Centraal staan kosten- en energiebesparing’, zo verduidelijkt Hompe, die er aan toevoegt dat de voorstellen half augustus bij de RVO moeten zijn ingediend waarna het definitieve voorstel voor de EIA 2018 in september volgt.

Geïnteresseerde NVLG-leden vinden meer informatie op https://mijn.rvo.nl/energie-investeringsaftrek-eia. Voor verdere details klikt men op productvoorstellen voor de energielijst.

Tijdens de bijeenkomst heeft de NVLG aan de RVO laten weten als intermediair te willen optreden voor de leden om zo het aanvragen voor de EIA makkelijker te maken. De RVO heeft gezegd hier graag in mee te denken.