Grootkeukenopleiding
NVLG-logo

Opleidingsgids 2015 - Grootkeukentechniek

Grootkeukenopleidingen

De Nederlandse vereniging van leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG) heeft samen met opleidingsinstituut PTC+ de branchespecifieke Grootkeukenopleiding ontwikkeld. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de bij de NVLG aangesloten bedrijven. Met behulp van deze bijzondere branchespecifieke opleiding kunnen de bedrijven zich in de markt profileren als totaalinstallateur op het gebied installatie, onderhoud en beheer van grootkeukenapparatuur.

De Grootkeukenopleiding omvat modules op het gebied van communicatie, installatietechniek (inclusief gas/water), procestechniek, elektro (inclusief VOP), koeltechniek & grootkeukenventilatie en pneumatiek. De nadruk van alle modules ligt op de praktijk. De verhouding tussen praktijk en theorie is 80% en 20%. Vandaar dat er doorlopend veel in een praktijkomgeving wordt gewerkt. In de trainingscentra van PCT+ zijn de benodigde componenten en installaties beschikbaar voor de cursisten. De totale trainingsduur van alle modules bij elkaar opgeteld, bedraagt 23 dagen.

NVLG-logo

Spelregels van de opleiding

  • Er zal doorlopend veel in de praktijkomgeving gewerkt worden.
  • Bij PTC+ zijn op de aangegeven onderdelen componenten, en installaties waar door de deelnemers aan gewerkt kunnen worden.
  • De verhouding praktijk/theorie zal 80/20 % zijn. De benodigde theorie wordt geïntegreerd aan de praktijk aangeboden.
  • Het is mogelijk om per individuele deelnemer het programma aan te passen.
  • Is er bijvoorbeeld een deelnemer die een onderdeel beheerst dan kan deze persoon het betreffende onderdeel overslaan en een andere opdracht doen.
  • De diverse aangegeven onderdelen zullen dusdanig behandeld worden dat de deelnemer na het volgen van dit traject beter als all-round werknemer inzetbaar is.
  • PTC+ heeft eigen trainers in dienst welke afkomstig zijn aan de beroepspraktijk. Deze kennen de dagelijkse situaties van de deelnemers door en door, tevens zijn onze trainers didactisch geschoold en gebruiken vele didactische werkvormen. Hierdoor sluit de training optimaal aan bij de belevingswereld van de deelnemers en kunnen de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk gebracht worden.
  • Een deelnemer kan zelf de te kiezen modules volgen en ook de keuze maken voor het basisdeel te gaan inclusief verdieping of één van deze opties.

Trots

Uwe Reimer, voorzitter van de NVLG, zegt trots te zijn dat de NVLG voor het eerst in de historie een eigen opleiding heeft ontwikkeld. ‘Het traditionele onderwijs sluit absoluut niet aan bij de behoefte van de bij onze vereniging aangesloten bedrijven. Dankzij de volledig in eigen beheer ontwikkelde opleiding kunnen onze leden zich nog beter onderscheiden in de markt. Zowel op het gebied van installatie als onderhoud en beheer. Als totaalinstallateur kunnen wij zo voor onze klanten werkzame oplossingen aandragen en… door rendementsverbetering van de apparatuur, geld verdienen voor onze klanten. Niet in de laatste plaats door nog nadrukkelijker in te spelen op energiezuinigheid en duurzaamheid!

In samenwerking met: