Aanvullende modules

Kies voor veiligheid!

Naast de opleiding Grootkeukentechniek is het ook mogelijk losse modules te volgen. De volgende cursusonderdelen zijn beschikbaar:

VCA- Basisveiligheid

Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn zeer belangrijke aspecten op de werkvloer. Niet voor niets benadrukt de Arbo-wet dat dit onder de verantwoordelijkheden van zowel de werkgever als werknemer vallen.

Tijdens deze cursus leer je over de gevarenbronnen, gevaarlijke stoffen, werken in besloten ruimten, brandveiligheid en metingen. Maar ook wat te doen bij ongevallen, gevaren bij lassen, gereedschappen, machines, hijswerkzaamheden en persoonlijke beschermingsmiddelen.

De start van de cursus is op basis van een open inschrijving. Dat betekend dat de opleiding start bij een minimum van 12 en maximaal 18 cursisten. Aansluitend op de cursus volgt deelname aan een landelijk examen voor VCA-Basisveiligheid. Geslaagde cursisten ontvangen vervolgens het certificaat VCA-Basisveiligheid en worden geregistreerd. Niet geslaagde cursisten kunnen zich inschrijven voor een herexamen. Het afgegeven certificaat heeft een geldigheidsduur van tien jaar.

  • Cursus VCA-Basisveiligheid, twee dagen, € 300,-*
  • Cursus VCA-Basisveiligheid (herhaling), één dag, € 195,-*
  • Cursus VCA-Basisveiligheid, incompany/groep, offerte
  • VCA-Basisveiligheid Zelfstudie, boek plus examen, € 150,-
  • VCA-Basisveiligheid, (her) examen, € 105,-
  • VCA-Basisveiligheid, mondeling (her) examen, € 150,-
  • VCA-Basisveiligheid, lesboek, € 45,-*Inclusief pasje, boek en examen Prijzen zijn exclusief BTW.

De cursus kan plaats vinden zowel regionaal als op de Tech Campus te Nieuwegein.

HACCP

In de Hygiënecode voor de horeca staat beschreven hoe je bijdraagt aan de veiligheid van eten en drinken voor de gasten. Dit noemen we ook wel: voedselveiligheid of HACCP. Een horecabedrijf dat voldoet aan alle regels uit deze code, voldoet aan de Nederlandse wetgeving.

In deze verkorte cursus leer je welke de regels zijn voor de processen in een horecabedrijf zoals inkoop, opslag, bereiding, presentatie en de regels zijn voor de basisvoorwaarden inrichting van bedrijfsruimten, hygiëne, schoonmaak, temperatuursbeheersing en meer. De cursist verkrijgt kennis over de HACCP eisen uit de Hygiënecode voor de horeca. Tijdens deze verkorte cursus komen onderwerpen aan bod als bijvoorbeeld:

  • De kritische processen (CCP’s),
  • Regels die gelden voor voedselveiligheid in een horecabedrijf (basisvoorwaarden),
  • Regels die gelden bij de processen in een horecabedrijf.

De cursus start in overleg en gaat op basis van e-learning. Na het volgen van deze cursus ontvangt de cursist een HACPP certificaat. De kosten bedragen €75,- inclusief één herexamen.

NEN-3140: VOP

Na het volgen van training ‘NEN 3140: Voldoende Onderricht Persoon (VOP)’ weet jij hoe je volgens de actuele regelgeving mag werken in de omgeving van elektrische installaties. Daarbij heb je relevante elektrotechnische basiskennis gekregen en kun je bijvoorbeeld moeiteloos installaties spanningsloos maken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je het NEN 3140: VOP certificaat. Let op: het certificaat dient na 3 jaar een herinstructie te krijgen en is dus periodiek geldig. De kosten bedragen €320,- exclusief BTW. De start van de cursus is op basis van een open inschrijving. Bij voldoende aanmeldingen wordt de datum bekend gemaakt. De cursus kan plaats vinden op eigen locatie, regionaal of op de Tech Campus in Nieuwegein.