Grootkeukentechniek; Installeren

De cursus Grootkeukentechniek; installeren, laat je kennis maken met de grote diversiteit aan apparatuur en installaties van de professionele keuken.

Als beginnend grootkeukeninstallateur bestaan jouw werkzaamheden uit het plaatsen, monteren, installeren, testen en in bedrijf stellen van grootkeukens. Je maakt gebruik van gangbare gereedschappen, meet- en testapparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarbij communiceer je met collega’s uit andere vakgebieden.

Tijdens jouw werkzaamheden neem je een kijkje in de keuken bij horecagelegenheden, zorginstellingen (van ziekenhuizen tot verpleegtehuizen), scholen, kantoren, transportbedrijven (scheepvaart- tot luchtvaartmaatschappijen), asielzoekercentra en XL supermarkten. Zowel nationaal als internationaal.

Snelle informatie

Vooropleiding
Zie onderstaande informatie
Lestijden
08:30-16:30
Duur
3 dagen
Locatie
ROC Midden Nederland – Nieuwegein
Branchecertificaat
Grootkeukentechniek; Installeren
Kosten
€900,- / €1200,-

Toelatingseisen

Je bent op dit moment werkzaam als installatiemonteur in de grootkeukenbranche en hebt kennis van elektrotechniek op mbo niveau 2. Daarbij volg je een opleiding tot monteur elektrotechniek of heb je deze afgerond.

Krijg kennis over thermische kookapparatuur, ventilatiesystemen, koel- en vriesapparatuur, convectie apparatuur, voedseltransport- en uitgiftesystemen.Leer de basisvaardigheden voor het veilig installeren van losse apparaten en installaties in professionele keukens.

Krijg basiskennis van:

  • Industriële voedselbereiding, waaronder opslag, bewaren, bereiden, conserveren, ect.
  • Regels en veiligheidsvoorschriften die gelden in grootkeukens
  • De relevante NEN-normen die betrekking hebben op grootkeukenapparatuur
  • De opbouw, functie en werking van werktuigkundige en elektronische grootkeukenapparatuur
  • De opbouw en functie van vaatwasser apparatuur in grootkeukens
  • De opbouw, functie en werking van koude- en klimaat grootkeukenapparatuur, waaronder: koel- en vriescellen, koelkasten, vrieskasten, ontslijmingskasten voor vis- en schaaldieren, koel- en vriesapparatuur, blastchillers en mechanische transportmiddelen
  • Vaktermen op het gebied van werktuigkunde, elektrotechniek en koude klimaattechniek
  • Montage- en demontage technieken van bestaande apparatuur in grootkeukens
  • De gangbare materialen, middelen en gereedschappen die worden gebruikt bij het plaatsen en monteren van apparatuur in grootkeukens

Haal het NVLG certificaat binnen één week!

Het is mogelijk om de opleiding Grootkeukens Installatie te combineren met Grootkeukens Service & Onderhoud.

  • Grootkeukens Installeren duurt 3 dagen van 8:30 tot 16:30 uur
  • Grootkeukens Installeren en Service & Onderhoud duurt 4 dagen van 8:30 tot 16:30 uur

Open inschrijving

De start van de opleiding is op basis van een open inschrijving. Dat betekend dat de opleiding start bij een minimum van 12 inschrijvingen.Gedurende de cursus ontvangen deelnemers koffie, thee en lunch.

Geslaagd!

Na het succesvol afronden ontvangt de cursist het NVLG branchecertificaat: Grootkeukentechniek; Installeren.

Profiteer als NVLG-Lid

De opleidingskosten bedragen voor NVLG leden € 900,00 en voor niet-leden € 1200,00

ROC Midden Nederland

Horeca & Travel College ROC Midden Nederland, Newtonbaan 12 te Nieuwegein.

Download

Alles in één PDF?

Download de brochure >

Aanmelden

Word Grootkeuken Expert!

Naar de website >