In samenwerking met OTIB en ROC Midden Nederland heeft de NVLG afgelopen drie jaar hard gewerkt aan een gloednieuwe grootkeukentechniekopleiding en keuzedelen voor het mbo. De opleiding ‘Installeren’ laat leerlingen kennismaken met de wereld van apparatuur en installaties voor professionele grootkeukens. Zij leren over installeren en leveren van specifieke grootkeukenapparatuur bij gebruikers die in totaal miljoenen maaltijden per dag produceren.

Experts in de Grootkeukentechniek
Het tekort aan goed opgeleide medewerkers is een van de grootste bedreigingen voor de toekomst van de technologische industrie van ons land. “Zodra er ook maar één servicemonteur ziek is, loopt de business vast. Ik moedig iedereen binnen de sector aan hier verantwoordelijkheid in te nemen.” zegt Bart Jasperse, voorzitter NVLG. Hanneke Ackermann, programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt van ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME, ondersteunt dit: “FME stimuleert haar bedrijven en branches om samen te werken met het onderwijs door bijvoorbeeld certificaten en modules aan te bieden. Deze opleiding is een schoolvoorbeeld van hoe de samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven zou moeten zijn”.

De opleiding Grootkeukenapparatuur biedt ook een module ‘Onderhoud & Service’ aan. Deze is een vervolg op de installatie opleiding en leert leerlingen alles over het preventief en correctief onderhoud. Met het behalen van het certificaat is een monteur in staat om zelfstandig service te verlenen en storingen van grootkeukenapparaten te verhelpen.

De modules voor de zij-instromers: Grootkeukentechniek ‘Installeren’ start en Grootkeukentechniek ‘Service & Onderhoud’ starten in september 2019. Er zijn meerdere startmomenten in het jaar bij een minimum van 12 deelnemers. In september start het mbo met het aanbieden van de keuzedelen voor Grootkeukentechniek. Bekijk het zelf!