Grootkeukentechniek opleidingen

Grootkeukentechniek, een vak apart!

Onder grootkeukentechniek vallen alle apparaten en systemen die zich in een grootkeuken bevinden. Denk aan ventilatiesystemen, ovens, vriezers en vaatwasmachines. Deze techniek vereist daarom een brede kennis op het gebied van koude-, warmte-, vaatwas,- en luchtbehandelingstechniek.

Start als grootkeukenmonteur! 

Als grootkeukenmonteur bestaan jouw werkzaamheden uit het plaatsen, monteren, installeren, testen en in bedrijf stellen van grootkeukens. Je maakt gebruik van gangbare gereedschappen, meet- en testapparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarbij communiceer je met collega’s uit andere vakgebieden. Tijdens jouw werkzaamheden neem je een kijkje in de keuken bij horecagelegenheden, zorginstellingen (van ziekenhuizen tot verpleegtehuizen), scholen, kantoren, transportbedrijven (scheepvaart- tot luchtvaartmaatschappijen), asielzoekercentra en XL supermarkten. Zowel nationaal als internationaal.

Ik zoek grootkeukenmonteurs!

Zij-instromers en mbo-studenten

Voor zowel zij-instromers als voor mbo-studenten zijn er twee keuzedelen ontwikkeld die jou als beginnend grootkeuken expert alles bijbrengt over de grootkeukentechniek. Onderdeel A: Installeren, laat je kennis maken met de grote diversiteit aan apparatuur en installaties van de professionele keuken. Onderdeel B: Service & Onderhoud, geeft jou het vertrouwen om als service en onderhoudsmonteur aan de slag te gaan. Meer weten? Klik op onderstaande buttons.

mbo-studenten
Zij-instroom

Aan de slag als leerbedrijf

Biedt beginnende grootkeukenmonteurs, zij-instromers of mbo-studenten een toekomst door ze op te leiden en te begeleiden binnen de organisatie. Door ze passende werkzaamheden aan te bieden kunnen zij zich ontwikkelen tot erkende grootkeuken installateur.

Meer informatie

Aanvullende modules

Aan de werkzaamheden van een monteur kleven nou eenmaal risico’s. Certificering is daarom een logisch vervolg. De NVLG vindt het belangrijk dat haar leden hun monteurs een goede, gedegen en dus gecertificeerde opleiding kunnen aanbieden. Daarom is het mogelijk om een verkorte cursus Hygienecode voor de horeca te volgen, VCA- Basisveiligheid en de NEN-3140: VOP.

Naar het cursusaanbod