Precies 50 jaar geleden zette Neil Armstrong de eerste stappen op de maan. Afgelopen woensdag 25 september, bevonden de aanwezige NVLG-leden zich ook even op de maan tijdens de algemene ledenvergadering in Space Expo Noordwijk.  

Na een zoet ontvangst met muffins en donuts begaf men zich naar het zaaltje waar de vergadering van start ging.  

Business Intelligence Dashboard
Zelfs de NASA was erbij betrokken: de lancering van het Business Intelligence Dashboard.
Het Business Intelligence portaal grootkeukentechniek wordt gebruikt als instrument voor het verzamelen en weergeven van informatie. Marloes Boumans van FME nam de aanwezigen stap voor stap mee door het dashboard. Daarbij heeft ze een handige gebruiksaanwijzing opgesteld. Deze en de inloggegevens zijn inmiddels per email naar alle leden toegezonden. Het verzamelen en vergelijken kan dus beginnen! Mocht je ergens tegen aanlopen, iets missen of vragen hebben, neem gerust contact op met het secretariaat. 

Vooruitgang meerjarenplan 
Na de lancering werd men meegenomen in de vooruitgang van de kernactiviteiten van de NVLG. Hieronder vallen: communicatie, kennis, belangenbehartiging en events

Het gaat goed met de communicatiestrategie. Grootkeuken.nl heeft bijna 30,000 bezoekers met een gemiddelde leestijd van 1:35 minuut. Dat zijn dus serieuze bezoeken! Op Facebook scoort Grootkeuken.nl boven het landelijk gemiddelde. Mooie resultaten die in 2020 verder worden uitgebouwd. Ook de LinkedIn pagina wordt actief gebruikt voor zowel interne- als externe communicatie. Alle leden worden daarbij opgeroepen om de NVLG- en de Grootkeuken.nl pagina te volgen en te delen, want samen bereiken we meer!  

Goed nieuws: op 8, 15 en 22 november 2019 start de opleiding Grootkeukentechniek: Installeren. Op 29 november 2019 start het onderdeel Grootkeukentechniek: Service & Onderhoud. De inschrijving van potentiële studenten is nog mogelijk, maar doe het snel. De opleiding start gegarandeerd.  

Ook gaat de NVLG volgend jaar verder met belangenbehartiging. Wij zijn trots op de partners die we afgelopen jaar hebben mogen verwelkomen; ROC Midden Nederland en de Horecava 

Komende november wordt de event kalender voor 2020 bekend gemaakt. Reserveer alvast een plekje in je agenda. Aan alle NVLG-leden wordt gevraagd om bijzondere locaties of wensen aan het secretariaat door te geven. Ben jij trots op je bedrijf en wil je het aan je grootkeukencollega’s laten zien? Of ben je onlangs op een inspirerende locatie geweest? Dan horen wij het graag. Wij streven ernaar om samen bijzondere locaties te mogen ontdekken.  

Vervolgens werd de vergadering afgesloten met het nieuws dat Ronald Moesman wederom terugkeert als algemeen bestuurslid van de NVLG. Hier zijn wij erg blij mee en wensen hem veel succes! 

Rondleiding
Je zou het bijna vergeten, maar we waren niet in Noordwijk alleen om te vergaderen. Na de ALV werden de aanwezigen meegenomen op ruimtereis. Tijdens een inspirerende rondleiding kwamen er zowaar nieuwe businessplannen naar boven. Nieuwe grootkeukens werden in gedachten op de ruimtebasis geïnstalleerd, totdat we binnen een kijkje mochten nemen. De nieuwe ideeën verdwenen als sneeuw voor de zon toen men hoorde dat er vooral uit blik werd gegeten. Daarbij was het comfort iets minder dan de aanwezigen gewend waren. 

De rondleiding werd afgesloten met veel rook en een fijn diner. Graag zien wij elkaar op de volgende bijeenkomst: de nieuwjaarsreceptie op de Horecavakbeurs Horecava 2020. Meer informatie hierover volgt.